Blogg

Energiklasser

Energiklasser

Här hittar ni en kort summering om vad en energiklass innebär för ert hus samt varför det är viktigt med en bra energiklass.

Vad är en energiklass?

En energiklass för ett hus berättar hur energieffektivt huset är. Det finns totalt sju stycken varianter på energiklasser. Dessa speglar helt enkelt hur mycket energi huset förbrukar. 

Ett hus kan energiklassas mellan spanet A-G, där G är den sämsta energiklassen medan A är den mest energieffektiva klassen. 

Var hittar jag energiklassen på mitt hus?

Energiklassen för ert hus hittar ni i er energideklaration. Det finns undantag för hus som utfört sin energideklaration innan 1 januari, 2014. En energideklaration som utfördes innan detta datum innehåller inte en energiklass utan istället är det angivet som energianvändning i kWh/kvadratmeter.

Hur förbättrar jag energiklassen på mitt hus?

Om du önskar förbättra energiklassen på ditt hus behöver du göra det mer energieffektivt. Det finns flera olika metoder att effektivisera ett hus energieffektivitet. För att ta reda på vad som passar just ditt hus rekommenderar vi att prata med en expert inom ämnet som kan ge er anpassade tips. 

När ni genomfört energieffektiviserade åtgärder behöver ni utföra en ny energideklaration för att få en ny energiklass för ert hus. Det finns inga garantier att ni får en bättre energiklass då en energideklaration är en oberoende klassificering av en fastighet.

Vill ni läsa mer om vad de olika energiklasserna innebär kan ni göra det här “Energiklass Hus

Ansök om Grönt Bolån

Ett grönt bolån är en rabatt på bolåneräntan du har hos din bank. Det gröna bolånet ges till dig som har en energieffektiv bostad. Anledningen till att det gröna bolånet införts är att man vill motivera fler att välja energieffektiva bostäder och på så sätt minska energiförbrukningen och värna om miljön.

Här kan ni läsa mer om ett Grönt Bolån.

____

Behöver ert företag hjälp med att ranka högre organiskt på Google? Läs mer om SEO (sökmotoroptimering) här

 

Similar Posts