Blogg

Vad Kostar Det att Trycka?

Att trycka på kläder kan vara en fantastisk metod för att skapa unika plagg, vare sig det är för personlig användning, marknadsföring eller ett företagsevenemang. Efter att ha experimenterat med olika tryckmetoder och leverantörer, har jag lärt mig en hel del om vad som påverkar kostnaden och hur man kan få mest för pengarna. Här delar jag med mig av mina erfarenheter och tips, samt rekommenderar ett superbra verktyg för att räkna ut priset för ditt tryck.

Mina Favorittrycktekniker och Deras Kostnader

 1. Screentryck

  • Vad är det? Det är en klassisk metod där en schablon används för att applicera färg på plagget. Perfekt för större kvantiteter.
  • Min erfarenhet: Första gången jag använde screentryck var när jag behövde trycka upp 50 t-shirts för en välgörenhetskampanj. Kostnaden per plagg blev betydligt lägre när jag beställde i större volymer. Men, att skapa de första schablonerna var en fast kostnad som kunde vara ganska dyr för små upplagor.
 2. Digital Printing (DTG – Direct-to-Garment)

  • Vad är det? En bläckstråleskrivare skriver direkt ut designen på plagget.
  • Min erfarenhet: Jag använde DTG för att göra personliga t-shirts till en födelsedagsfest. Det var perfekt eftersom jag bara behövde några få plagg och designen hade många färger. Ingen schablonavgift och detaljrikedomen var fantastisk.
 3. Värmeöverföring

  • Vad är det? Designen trycks på ett speciellt papper och överförs till plagget med värme.
  • Min erfarenhet: För små kvantiteter har värmeöverföring varit super. Jag gjorde några specialdesignade tröjor för en familjeåterförening och de höll bra även efter flera tvättar. Kostnaden var hanterbar, men hållbarheten är något sämre jämfört med screentryck.
 4. Broderi

  • Vad är det? Tråd används för att skapa designen direkt på plagget.
  • Min erfarenhet: När jag behövde eleganta företagsloggor på kepsar och skjortor, valde jag broderi. Resultatet var hållbart och såg exklusivt ut, men det var definitivt dyrare än andra metoder. Varje detalj adderar till kostnaden, särskilt om designen är komplex.

Faktorer som Påverkar Kostnaden

Det finns några viktiga saker som påverkar hur mycket du kommer att betala för tryck på kläder:

 1. Antal Plagg: Beställer du fler plagg, sjunker priset per styck. Jag brukar satsa på minst 25 för att få ett bra pris.
 2. Designkomplexitet: Fler färger och detaljer gör trycket dyrare. Vid screentryck märkte jag att varje extra färg ökade kostnaden betydligt.
 3. Typ av Kläder: Material och kvalitet spelar roll. En hoodie kostar mer att trycka på än en vanlig t-shirt.
 4. Tryckteknik: Vissa tekniker är billigare för stora beställningar, andra är bättre för små. Jag lärde mig att screentryck var mest kostnadseffektivt för stora volymer, medan DTG var bäst för små kvantiteter och detaljerade designer.

Räkna ut Priset för Ditt Tryck – Ett Ovärderligt Verktyg

När jag letade efter ett enkelt sätt att räkna ut kostnaden för mina tryckprojekt, hittade jag Impalaprintshop.se. De har en fantastisk priskalkylator som gör det superenkelt att få en exakt prisuppskattning. Du bara matar in dina detaljer och får direkt veta vad det kommer att kosta.

Varför Jag Gillar Impalaprintshop.se

 • Lätt att Använda: Du anger bara dina tryckdetaljer och får en exakt prisuppskattning direkt.
 • Transparens: Du ser kostnaderna för olika trycktekniker och material.
 • Flexibilitet: Du kan anpassa dina beställningar efter behov och budget.

Exempelpriser för Tryck på Kläder

 • Enstaka Plagg: En t-shirt med ett tryck kan kosta runt 300 SEK. När jag behövde en specialdesignad tröja för ett event, var detta ett bra alternativ.
 • Mindre Beställningar: Om du beställer 25 t-shirts kan priset vara cirka 50 SEK per plagg. Detta var fallet när jag organiserade ett team-byggevent för mitt företag.
 • Större Beställningar: Vid beställningar av hundratals plagg blir priset per plagg mycket lägre, särskilt med screentryck. Jag använde detta för en marknadsföringskampanj och det blev väldigt prisvärt.

Sammanfattning

Att trycka på kläder kan vara en investering, men med rätt kunskap och verktyg kan du hålla kostnaderna nere och få fantastiska resultat. Jag rekommenderar verkligen att du kollar in Impalaprintshop.se och använder deras priskalkylator för att få en tydlig bild av vad ditt projekt kommer att kosta.

Så, vad väntar du på? Besök Impalaprintshop.se idag och räkna ut priset för ditt tryck – det är verkligen så enkelt som det låter!

Similar Posts